vereniging!

 

 •    

  Wat leuk dat u even kennis komt maken met onze Bowlingvereniging! Wij zullen u op deze pagina zoveel mogelijk informeren over het hoe wat en waarom van onze vereniging. Heeft u na het lezen van deze informatie toch nog vragen? U kunt altijd even verder surfen op onze website, bellen of e-mailen met een van de bestuursleden of even langskomen op een speelavond. U mag 2 avonden vrijblijvend mee bowlen om zo alvast kennis te maken met deze bijzondere vorm van in– en ontspanning.

  Wie is BVC?

  Bowling Vereniging Coevorden (BVC) is in 1984 ontstaan. Met een ledenaantal van 20 was het iedere woensdagavond weer gezellig bowlen. Sinds de oprichting loopt het ledenaantal alleen maar op. Leden worden automatisch lid van de Nederlandse Bowling Federatie (NBF) en kunnen kiezen voor een Sportpas of een Sportpas plus.bronzen, zilveren of gouden pas. De pas bepaalt welke toernooien er gespeeld mogen worden: van thuis tot internationaal.

  BVC is de enige bowlingvereniging in de prachtige gemeente Coevorden.

  Het bestuur

  Het bestuur van BVC bestaat uit vijf leden die zich vol overgave inzetten voor een goed lopende organisatie. Zij krijgen daarbij hulp van de Activiteitencommissie, die zich ontfermt over de toernooien en de slotavond. Eens per jaar, bij aanvang van het nieuwe seizoen in september, vindt de Algemene Ledenvergadering plaats. Per 2008 verandert dit. Dan vindt de ALV plaats in februari. U kunt zelf ook ideeën aandragen: door dit per e-mail aan het bestuur te richten. Per postduif mag natuurlijk ook. De postgegevens vindt u ook op deze website.

  Training

  BVC is er trots op dat zij in haar vereniging een gecertificeerd trainer heeft. Zijn naam is Johan Elfrink en sinds 2001 leert hij iedereen die dat maar wil alles over de technieken van de bowlingsport. Weet u nog niet precies waar u op moet letten of heeft u de techniek nog niet onder knie? Onze trainer helpt u een goed eind op weg om uw scores te verbeteren. U kunt lessen nemen als u lid bent van de vereniging, maar wanneer u lid bent geworden krijgt u 2 gratis lessen om de basistechnieken te leren. Wel is het belangrijk dat u dit aangeeft bij iemand van het bestuur of bij Johan Elfrink zelf, ook wanneer u regelmatig les wilt. De lessen vinden plaats op donderdagavond en worden volgens een door de trainer in te stellen schema gevolgd.

  Huisleague

  Bent u lid van de vereniging? Dan speelt u automatisch mee in de huisleague. Iedere woensdagavond wordt in 2 series gebowld: van 19.00 tot 21.00 uur en van 21.00 tot 23.00 uur. 3 games staan op het programma en aan het einde van het seizoen worden de prijzen aan de winnaars uitgereikt. Ook kunt u als lid deelnemen aan de Verenigingskampioenschappen, die ieder jaar aan het eind van het seizoen - in de maand juni -  plaatsvinden. Tijdens dit toernooi dingt iedereen mee naar de felbegeerde titel “Beste Bowler/Bowlster van het jaar”. ’s Avonds wordt het seizoen feestelijk afgesloten onder het genot van een hapje en een drankje.

  Ganzentoernooi

  Naast de huisleague organiseert BVC ook het jaarlijkse Bowling-Ganzentoernooi in november. Dit recreantentoernooi wordt al sinds 1992 georganiseerd en is bedoeld voor iedereen die het leuk vindt om te bowlen. Wat begon met een avond competitie is uitgegroeid tot een toernooi van formaat. Motto van het toernooi is: “Gezelligheid voorop!” En het is ook juist die gezelligheid die het toernooi ieder jaar weer tot een daverend succes maakt. En natuurlijk de medewerking van onze activiteitencommissie en talloze andere vrijwilligers.

  Ook u kunt meedoen aan het Ganzentoernooi. Het enige wat u moet doen is zorgen voor 4 personen. Denkt u bijvoorbeeld aan uw vriendengroep, collega’s of sportvrienden. Wij verzekeren u dat u een gezellige avond tegemoet gaat!

  Meer informatie over de data, voorwaarden, en nog beschikbare plaatsen vindt u natuurlijk op deze site.

  Naar boven

   

 •     Teller